Cântare rutiere

Cantare rutiere cu platforma din beton Cantare rutiere cu platforma metalica Cantare rutiere cu platforma speciala
Proiectare Proiectare Proiectare Proiectare Proiectare Instalare Fundatie Platforma Platforma Fabricatie Servicii si documente Zero Service Mentenanta Preventiva Showroom tehnic Album video Showroom tehnic Cantare rutiere mici Cantare rutiere axa fixe Modernizari poduri bascula mecanice Proiectare Proiectare Proiectare Proiectare Proiectare Instalare Fundatie Platforma Platforma Fabricatie Servicii si documente Zero Service Mentenanta Preventiva Showroom tehnic Showroom tehnic Cantare rutiere mici Cantare rutiere axa
Logo
Autor
concepte și site:
Dana Rus
Sediul
FLINTAB
NEO BUSINESS
CENTER

Carpenului nr. 22
100430 Ploiesti
jud. Prahova
Romania

Fabrica
FLINTAB
Engineers and
Constructors

Prundului nr. 11
805300 Tecuci
jud. Galati
Romania

Atitudine. Idei. Regie.
Acţiune. Scenă.

Cântarele comerciale garantează circulaţia corectă a mărfurilor.


Alegeţi un cântar de marcă.

 

MANUAL DE MENTENANTA PREVENTIVA

SISTEME ELECTRONICE FLINTAB PENTRU CÂNTĂRIREA AUTOVEHICULELOR


1.        Consideraţii preliminare


1.1.        Secţiunea "Condiţii de acordare a garanţiei" cuprinde termeni care prevalează asupra oricărei informaţii prezentate în acest capitol de întreţinere preventivă.
Deşi textul acestui capitol a fost redactat astfel încât să nu existe nici o contradicţie cu vreuna din clauzele garanţiei, totuşi FLINTAB îşi rezervă dreptul de a notifica acest aspect pentru a nu exista nici o potenţială confuzie sau interpretare din partea utilizatorului.


1.2.        Este extrem de important ca activităţile prezentate în acest manual să nu conducă la deteriorarea sau distrugerea sigiliilor sau a marcajelor aplicate iniţial de FLINTAB şi a marcajelor legale aplicate periodic. Acest lucru implică răspunderea utilizatoru-lui în faţa autorităţilor de control.


1.3.        Elementele componente ale unui sistem de cântărire FLINTAB sunt:

 • Fundaţia

cap. 4

 • Receptorul de sarcină (platforma de cântărire)

cap. 5

 • Kit-urile de montaj ale celulelor de cântărire

cap. 6

 • Celulele de cântărire şi cablurile acestora

cap. 7

 • Cutia de însumare a celulelor de cântărire

cap. 8

 • Cablul de legătură dintre cutia de însumare şi indicatorul digital de greutate (inclusiv în cazul în care există inserată pe acest traseu o cutie intermediară de conexiuni)

cap. 9

 • Ansamblul echipamentului electronic - condiţii generale

cap. 10

 • Indicatorul digital de greutate

cap. 11

 • Echipamente periferice

cap. 12


1.4.        Perimetrul de acces al utilizatorului pentru mentenanţa preventivă:

ACCES PERMIS

 • fundaţie
 • inspecţie vizuală
 • platforma de cântărire în ansamblu
 • curăţare şi verificare limitări
 • kit-uri celule
 • inspecţie vizuală
 • cablurile de orice tip
 • inspecţie vizuală
 • cutia de conexiuni (inclusiv cea intermediară, dacă există)
 • inspecţie vizuală
 • ansamblu hardware şi software
 • conform instrucţiuni specifice detaliate într-o secţiune dedicată

ACCES INTERZIS


 • celule de cântărire

contactaţi FLINTAB

la adresa dedicată

service@flintab.ro

sau fax 0244-515451

 • tăierea şi îmbinarea cablurilor de conexiune
 • interiorul cutiei de conexiuni sigilate (inclusiv cea intermediară, dacă există)
 • interiorul indicatorului de greutate


2.        Întreţinerea preventivă este cheia performanţei
sistemelor de cântărire autovehicule


2.1.        Instalarea unui sistem de cântărire renumit pentru integritatea sa structurală este primul pas în asigurarea performanţei, dar performanţa unui cântar de calitate poate să scadă dacă acesta nu este întreţinut corespunzător. Asigurarea faptului că tehnicienii dumneavoastră urmăresc întregul plan de întreţinere preventivă poate însemna un flux continuu de bună funcţionare a sistemului în următorii ani. 


2.2.        Deoarece toate cântarele - în special cele instalate în aer liber - sunt supuse unor circumstanţe unice, este imposibil să se cuprindă toate cauzele care pot crea neplăceri. Totuşi, verificările periodice asemănătoare celor descrise în paragrafele următoare pot să ajute la asigurarea calităţii unui sistem de cântărire pentru autovehicule care să dureze decenii. Singura "unealtă" de care veţi avea nevoie pentru o mare parte din programul de inspecţie este "o pereche de ochi buni".


2.3.        Pentru a preîntâmpina deficienţele care pot apărea din punct de vedere mecanic, se impune ca intrarea vehiculelor pe platformă să se facă longitudinal, fără lovirea stâlpilor de protecţie montaţi pe rampe şi a balustradelor platformei, cu o viteză redusă (maxim 10 Km/h). Oprirea se face lent, fără frânare bruscă. Şocurile mecanice puternice pot duce la modificarea limitărilor longitudinale şi transversale sau, mai grav, la deteriorarea celulelor de cântărire.3.        Programarea verificărilor de întreţinere


3.1.        Vă sugerăm să verificaţi sistemul de cântărire pentru autovehicule cel puţin o dată la 6 luni. Pentru buna funcţionare se impune ca periodic, o dată la 6 luni, sau ori de câte ori este cazul - în funcţie de condiţiile meteorologice specifice (ninsori abundente, viscol, îngheţ) - să se efectueze o verificare vizuală şi să se îndepărteze eventualele acumulări aflate sub receptorul de sarcină.


3.2.        Un moment convenabil de efectuare a inspecţiei pentru mentenanţă preventivă este pe parcursul perioadei de verificare metrologică periodică a cântarului, operaţie programată în mod regulat.


3.3.        De asemenea, va trebui să luaţi în considerare locul şi detaliile particulare ale domeniului specific de activitate. Este o idee bună să inspectaţi cântarul chiar înainte de perioada maximă de utilizare (de exemplu, perioada de recoltare în agricultură). Cea mai bună perioadă de examinare este începutul primăverii, odată cu sfârşitul ninsorilor şi gheţurilor iernii, şi din nou, toamna pentru a îndepărta murdăria, depunerile de materiale şi alte reziduuri care pot reţine apa şi ulterior îngheţul.


3.4.        Este foarte important ca toate rapoartele de intervenţie, buletinele metrologice, rapoartele de teste şi inspecţie, notificări privind anomalii de mediu (condiţii atmosferice extreme), anomalii mecanice sau electrice să fie documentate şi îndosariate de utilizator în ordine cronologică într-un dosar care să însoţească Cartea Echipamentului în cabina cântarului. Astfel, se va crea adevărata "istorie" a echipamentului în ansamblu care va fi deosebit de utilă pe toată durata de viaţă a cântarului.


Descarcă .pdf (1.46 MB)


Copyright © 2012 - 2021 FLINTAB
Acest site web folosește cookie-uri. Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră. Citește mai mult...